Buna prieteni,

Postarea de astăzi nu este despre culinărie, ci e una despre călătorie. Avem atâtea locuri frumoase chiar sub coasta țărișoarei noastre, că e păcat să nu le explorăm mai întâi pe ele. România este o adevărată oază de locuri frumoase, adunate toate la un loc, pe o suprafață nu prea mare, care îți oferă ocazia ca într-un termen foarte scurt să vezi o mulțime de locuri frumoase, unice în lume. Dacă să vorbim de partea de Centru-Nord a României, e de ajuns să o traversezi cu mașina ca să stai cu ochii “căscați” la împrejurimile frumoase și să te încarci cu energia naturii.

Iată de ce, anul ăsta am decis împreună cu iubitul meu, să petrecem vacanta în România. Aveam doar 2 săptămâni la dispoziție și ne-am propus să vedem mare, munte, castele, acvarii și să îi vizităm și pe părinți noștri care stau pe ambele maluri ale Prutului la o distanță destul de mare unii de alții.

Am ales un tip de vacanță din care să rămânem cu cât mai multe amintiri, popasuri negrăbite și locuri noi. Nu am vrut să fim dependenți de hotel, așa că ne-am bucurat nespus de libertate, de mulțimea momentelor și elementelor mici, pe care ne-am străduit să le trăim cât mai conștient.

Se zice că dacă îți pui un scop, sarcina e ca și îndeplinită, așa că ne-am pus pe treabă. Iată planul nostru de vacanță în România cu activități de bifat:

  • Mare: cu plaje sălbatice, cu liniște, cu libertate, cu lume puțină în jur… așa ca să ne putem încărca bateriile cum trebuie …
  • Munte: cu vizitarea Barajului Vidraru, Transfăgărășanului, Castelelor Bran și Peleș …

Marea

Am decis să ne cazăm la mare la Vila Elina, în regiunea Techirghiol, jud. Constanța. Vila este o adevărată oază de liniște și confort. Nu am pozat vila, fiindcă o puteți găsi foarte ușor, uite aici! Când am ajuns acolo, aveam ambii impresia că anume acolo trebuia să fim. Am avut o cameră dublă, foarte curată și bine amenajată, cu aer condiționat. Vila mai dispune de bucătărie spațioasă și bine dotată, o terasă în interior și una în exterior, foișor și multă, multă relaxare de oferit. Pe lângă acestea, costul ei este foarte mic, având în vedere ceea ce oferă. O recomand cu cea mai mare plăcere și sunt sigură că următoarea vacanță la mare în România ne-o vom petrece din nou la Vila Elina. Iată câteva poze de acolo:

O cafea pe terasa vilei …
Un loc de legănat …
Smochine chiar din grădina vilei + dejunul preparat de noi …
Recomand Vila Elina – un loc foarte relaxant cu proprietari de nota 10!

Fiindcă am decis să ne odihnim anul ăsta “mai sălbatic”, în limita timpului disponibil și a locației, am ales două plaje sălbatice: Plaja Tuzla si Plaja Agigea dar și una obișnuită din Eforie Nord – Plaja Azur.

Plaja Tuzla plaja sălbatică cu apă turcoaz

Prima noastră zi de plajă am petrecut-o pe plaja Tuzla. Această plajă este frumoasă, fără aglomerații, fără muzică care sună disperat din boxe și fără înghesuieli. Este genul de plajă unde ar trebui să vii să te reculegi și să vezi marea așa cum ne-o dă Dumnezeu fără retușurile oamenilor… Minusul acestei plaje este doar drumul de acces la ea, care îți ia câteva minute, și pietrișul la intrarea în mare, în rest este un loc pe care mă bucur nespus că l-am văzut.

Apă curată și caldă …

Plaja Agigea golfulețul cu de toate

Această plajă este una foarte drăguță, cu un restaurant faimos alături (Pescăria lui Matei) care nicidecum nu afectează liniștea și sălbăticia ei. Puteți să vă petreceți o zi întreagă aici, fiindcă aveți unde să luați masa, face plajă, dar și să explorați pietrele mari de alături unde se învârt o grămadă de peștișori…

Plaja Azur – plaja care ne-a plăcut cel mai mult

Plaja Azur se află în Eforie Nord și e mai aproape de Vila Elina. Am ales să stăm anume la ea cel mai mult, fiindcă într-adevăr este foarte bună: plaja este cu nisip fin, destul de mare, curățică (dacă oamenii au 7 ani de acasă!) și cu apă azurie. Cu toate că este o plajă obișnuită, unde au acces mai multe persoane, nu ne-am simțit deloc înghesuiți, a fost superb… și am prins și niște valuri de zici că eram la aquapark, nu îl puteam convinge pe Cosmin să iasă din mare … a fost perfect!

Apă fâșneață și caldă ca laptele …
Surpriza !!!

Mergem mai departe și ne îndreptăm spre Constanța – spre Faleza Cazinoului și Acvariu… nu-i așa că merită vizitat?

Chiar ai ce vedea la Acvariul din Constanța, mergeți cu toată familia …

Munte

Traseul de la munte l-am început cu vizitarea Barajului Vidraru, un loc unde mie mi se tăia respirația de fiecare dată când mă apropiam de marginea barajului. Din poze poate nu se simte, însă ca să vă faceți o impresie, el are o înălțime de 167 m. E foarte greu să îl cuprinzi într-o poză…

Următoarea locație de la munte, este locul unde doream să ajung de vreo 3 ani – Transfăgărășan și Lacul Bâlea. Este unul dintre cele mai frumoase locuri pe care le-am văzut vreodată. Cuvântul waw îl ziceam la fiecare pas, până a ajunge sus. Munții înalți, cu brazi falnici, cascada Capra de pe traseu, dar și toate floricele, cascadele și tunelurile prin munți te lasă cu gura căscată. Noi când am ajuns a început să plouă, însă asta nu ne-a împiedicat să facem câteva poze, să mâncăm bulz și să ne minunăm de frumusețea Lacului Bâlea. Când eram acolo sus, mereu îmi venea să spun: ce frumos e Dumnezeu!

Cu siguranță o să revenim pe Transfăgărășan, poate prindem și Soarele…

Ne coborâm încântați de ceea ce vedem pe traseul Transfăgărășan, petrecem o noapte într-un hotel la predeal și ne îndreptăm spre Castelele Bran și Peleș. Trecem și prin Valea Prahovei care nu degeaba o cântă Irina Loghin că e minunatăăăăăă!!! Vedeți și voi:

Despre Castelele Bran și Peleș probabil cunoaște foarte multă lume, așa că vă las doar câteva poze. Nouă ne-au plăcut ambele, însă cu Peleș nu cred că se compară vre-un alt castel din România.

La Castelul Bran am ajuns pe înserate…

Am încheiat vacanța noastră la Drochia, satul Șuri, la casa părintească, unde băieții ne-au gătit mici, am mâncat struguri și ne-am umplut de energie bună.

România se laudă cu cei mai delicioși mici, m-am convins că e așa și am adus și în Moldova 🙂

Am vizitat tot ce ne-am propus, ne-am odihnit relaxat dar și activ. A fost superb! Am trăit fiecare minut și am îmbrățișat fiecare peisaj! Ador vacanțele, iubesc România!

Dar voi unde v-ați petrecut vacanța vara asta? Ați vizitat și voi locurile prezentate de mine mai sus? Cu ce impresii v-au lăsat?

Vă aștept cu pareri,

V-am pupat, Dia.

| Dia’s Kitchen este titularul dreptului de autor juridic al materialelor de pe acest blog, care nu pot fi utilizate sau publicate, fără acordul scris al autorului |

print

Ți-a plăcut rețeta?

Faceți clic pentru a o evalua!

Rata medie 4.8 / 5. Număr de voturi: 22

Nu există voturi până acum! Fii primul care evaluează acest post.

Lasă un răspuns