Ultimul timp tot mai des vedem pe rețelele de socializare diferite postări cu smoothie-uri de diferite tipuri și feluri. Totul bine și frumos mi se pare până nu se ajunge în momentul când se exgerează atât cu postările, cât și cu lipsa de informare a persoanelor care îl consumă.

EU RECOMAND CU ÎNCREDERE CONSUMUL SMOOTHIE-URILOR VERZI, NEAPĂRAT FRESH, ÎN CAZUL ÎN CARE SE ȚINE CONT CU ADEVĂRAT ȘI DE CÂTEVA REGULI ALE ALIMENTAȚIEI SĂNĂTOASE. Mai direct, vreau să spun, că degeaba bei smoothie verde, plin de vitamine și nutrienți, dacă continui să te otrăvești zilnic cu mâncăruri de tip fast-food, mezeluri, semi-preparate, preparate pe bază de maioneză, țigări, pâine albă în exces, dulciuri în exces, carne și altele.

Dar până a vă povesti mai multe, hai să vă explic ce e ăla SMOOTHIE?

Dia’s Kitchen – Consumă smoothie verde dacă ții la sănătatea ta

Smoothie – vine din engleză și este o băutură sub formă de suc, obținută prin mixarea fructelor, legumelor, frunzelor verzi sau semințelor cu puțină apă filtrată, cât să obținem o compoziție de băut. Smoothie-urile se prepară în blendere și se consumă imediat sau în maxim 2-3 ore de la preparare, cu condiția să fie păstrate la rece.

De ce e bine să consumăm smoothie verde? păi, beneficiile sunt o mulțime, fiindcă ele conțin multe fibre, vitamine, minerale, antioxidanți, foarte ușor de asimilat. Consumate separat, în loc de mese, ajută foarte mult la curățarea organismului în general. Plus, nutrienții sunt extrași mult mai eficient și în cantități mult mai mari, decât atunci când este folosit alimentul integral de exemplu.

Deja nu e necesar să fii mare nutriționist ca să cunoști că toate bolile din organism, inclusiv cancerul se dezvoltă într-un mediu acid, neoxigenat. Se spune asta peste tot: pe net, în cărți, la TV, păcat că medicii mai puțin ne spun asta, fiindcă e și normal, ei sunt cointeresați să ne vândă medicamente, nu iarbă verde. 

Anume prin consumul de verdețuri (care conțin clorofilă) celulele noastre se alimentează ușor cu oxigen, creând un mediu alcalin în corpul nostru, în felul ăsta noi fiind feriți de diferite boli. De asta se spune că VERDE = VIAȚĂ!

Smoothie-urile verzi se fac foarte simplu. Tot de ce aveți nevoie este:

 • un fruct la alegere (adică: măr, banană, piersică, prună, pară, căpșuni, kiwi, kaki, etc.)
 • o mână de verdețuri la alegere (adică: spanac, pătrunjel, măcriș, urzici, frunze de salată, etc.)
 • 2 linguri suc de lămâie (care are și efect antioxidant la mixarea compoziției)
 • 1 linguriță de semințe (adică: in, chia, cânepă, susan etc. opțional pentru plus de beneficii)
 • alte super-alimente (adică: chlorella sau spirulina, pudră de iarbă de grâu etc. opțional pentru plus de beneficii)
 • apă plată filtrată (cât să obținem o compoziție de băut)

Nu vă recomand să faceți smootie-uri din fructe în care să adăugați lapte, fiindcă eu nu aș amesteca laptele care este un produs atât de controversat datorită cazeinei cu un fruct viu, plin de nutrienți.

Întâlnirea mea cu smoothie-urile verzi a avut loc în anul 2016, atunci când am cunoscut o doamnă minunată pe nume Lucia Gavriliță Dacă intrați pe site-ul ei, puteți vedea o mulțime de informații scumpe, care vă stau la îndemână, doar să vă folosiți de ele. Vă sfătui să o faceți, iar viața/sănătatea voastră se va schimba, exact cum s-a schimbat și a mea, după ce am făcut o cură de detoxifiere cu smootie-uri verzi, la recomandarea Dnei Lucia.

Organismul meu și acum îmi mulțumește pentru că am inclus în alimentație smootie-urile verzi și abia așteaptă ca să vină primăvara sau toamna ca să mai fac cure mici de detox. Pentru mine d e t o x înseamnă curățirea conștientă a organismului de toxine și acordarea unui răgaz sistemului digestiv de la mâncăruri gătite și nu de fiecare dată sănătoase.

Dacă mă întrebați cum trăiau buneii noștri fără detoxuri, fără smoothie-uri o să vă spun că ei nu consumau atât de multă mâncare ca și noi, plus că alimentele lor erau mult mai sănătoase decât ce avem noi acum. Organismul lor se isprăvea foarte ușor cu alimentele de atunci, fiindcă nu erau atât de intoxicate cu atâtea substanțe chimice, precum cele din zilele noastre. Cred că asta trebuie să ne pună pe gânduri de fiecare dată, atunci când decidem ce și cum să ne alimentăm.

Ce înseamnă pentru mine mâncare sănătoasă? – este acea mâncare vie, ne-gătită, de pe urmele căreia organismul meu beneficiază de tot ce conține ea. Despre asta sunt smoothie-urile și nu neapărat verzi, la dorință puteți să le faceți exclusiv din fructe. Cunosc persoane care nu suportă mirosul de verdețuri, plus la asta, pe mulți dintre noi nimeni din păcate nu ne-a învățat că verdețurile POT FI MÂNCATE CRUDE!

Iată câteva reguli de consum ale acestor bombe de verde și de sănătate:

 • smothie-urile se consumă între mese sau în loc de mese (eu mi-am făcut o obișnuință să le consum în loc de mic dejun, fiindcă dimineața organismul nostru, conform ceasului biologic, fiind în proces de eliminare, nu are nevoie să fie încărcat cu hrană grea, de aceea un smothie verde este un început perfect de zi, care îmi dă energie și o doză de sănătate);
 • smothie-urile se mixează maxim 1 minut, dacă le mixezi mai mult, cuțitele mixerului se vor supraîncălzi și vor afecta nutrienții;
 • consumă smoothie-ul imediat ce l-ai făcut sau în maxim 2-3 ore păstrat la rece, în borcănaș de sticlă închis etanș;
 • alege pentru smoothie ingrediente cât mai sănătoase posibil;
 • folosește în smoothie fructele de sezon (adică nu folosi bananele vara, când poți folosi piersici sau alte fructe de sezon);
 • încearcă în timp mai multe tipuri de combinații de fructe și verdețuri pentru a-ți crea o băutură pe placul tău;

Cam asta am avut să vă spun despre această băutură miraculoasă precum e smoothie! Aș putea să vă povestesc mai multe, dar nu vreau să vă plictisesc. Încercați ce e mai bine pentru voi, ascultați-vă organismul, informați-vă din surse de încredere și el vă va răsplăti din plin.

VĂ DORESC SĂNĂTATE CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE!

Notă! Aceste informații sunt cu titlu informativ și nu reprezintă un sfat medical. Dia’s Kitchen este titularul dreptului de autor juridic al materialelor de pe acest blog care nu pot fi utilizate sau publicate, fără acordul scris al autorului.

print

Ți-a plăcut rețeta?

Faceți clic pentru a o evalua!

Rata medie 5 / 5. Număr de voturi: 10

Nu există voturi până acum! Fii primul care evaluează acest post.

Lasă un răspuns