Aceste murături proaspete pe care le fac o dată la câteva zile pe timp de iarna și nu doar, reprezintă sursa mea de probiotice (bacterii digestive prietenoase), care mă ajută să elimin din corp prin intermediul colonului, tot ce nu mai e util sau în exces. De când le am la mese, mai ales pe lângă mâncare gătită, nu mai am probleme cu constipațiile.

Sunt de acord cu acei nutriționisti care afirmă că 99% din boli ni se trag din colon, adică 99% din boli reprezintă acea masă (toxine, bacterii, acumulări de mucozități de tot felul) care nu a ieșit din corp la momentul potrivit, imediat ce a ajuns în colon. ESTE CEVA ELEMENTAR, PE CARE MEDICII DIN PĂCATE NU NI-O SPUN! De fapt, medicii recomandă diferite preparate medicale: enzime, fermenti artificiali care să ne ajute la digestie – adică niște bacterii “prietenoase”, însă ARTIFICIALE, pe care organismul nostru nu le poate percepe!

Dia’s Kitchen – Murături proaspete, sursa mea de probiotice

Da! Ele își fac treaba pe moment, însă acționează negativ asupra altor organe și în felul acesta ce rezolvam??? De fapt, cred că doar omul mănâncă în exces ca să ia apoi pastile să scoată ce s-a/sau nu s-a digerat din corp. Oare de ce face asta!!??? Fiindcă nici un animal nu face așa!!!

Iarăși cred că răspunsul este în poftele cauzate de alte bacterii – rele, care ne controleaza de cele mai dese ori și care viețuiesc bine mercy la noi în organism și se hrănesc cu dulciuri, carne, lactate și alte alimente greu de digerat pe care le-am consumat în exces în timpul meselor.

În fine, aveți grijă de voi, mai ales dacă aveți copilași, nu luați medicamente cu pumnul pentru digestie, ci consumați cât mai multe fructe si legume pentru fibre, enzime, iar iarna când acestea sunt cu mult mai puține, faceți acasă murături proaspete din rădăcinoase de tot felul (morcov, sfeclă roșie, usturoi, ceapă, varză, țelina, conopidă, broccoli, dovlecei și alte legume, frunze proaspete sau uscate pe care le utilizați în mod normal la murături).

NU recomand murăturile cu oțet, ci cele doar cu sare!

Iată cum le fac eu:

  • pun într-un borcănaș sau în mai multe borcănașe, un fel sau două de legume (vedeți cantitatea după numărul de membri în familie), peste care pun apă fiartă și răcită sărată în proporție de 1 litru apă + 1 lingură sare.
  • Nu folosiți sare iodată care este îmbogățită cu iod sintetic și care înmoaie legumele, ci sarea simplă sau de mare!
  • Turnați apa cu sare peste legume și păstrați-le descoperite timp de 24/h la temperatura camerei. După aceasta, când apar primele bule, semn că fermantarea a început, puteți să le acoperiți cu capac și mai lăsați-le 1-2 zile la temperatura camerei. Gustați-le din când în când și când au ajuns suficient de fermentate, după gustul vostru, puneți-le la frigider și serviți-le cu plăcere împreună cu alte alimente la mesele.

Sper că v-a fost de folos aceast articol!

VĂ DORESC SĂNĂTATE!
p.s. Dar voi ce probiotice folosiți!??? 🙂


Notă! Aceste informații sunt cu titlu informativ și nu reprezintă un sfat medical. Dia’s Kitchen este titularul dreptului de autor juridic al materialelor de pe acest blog care nu pot fi utilizate sau publicate, fără acordul scris al autorului.

print

Ți-a plăcut rețeta?

Faceți clic pentru a o evalua!

Rata medie 5 / 5. Număr de voturi: 6

Nu există voturi până acum! Fii primul care evaluează acest post.

Lasă un răspuns