Iubesc să gătesc adorabila salată șuba ori de cîte ori am ocazia. Vedeți mai jos micile mele secrete și cum prefer eu să fac această salată. Suntem în toiul sărbătorilor de iarnă, iar ea este vedeta lor de rând cu salata olivier. Șuba este o salată foarte gustoasă rusească care se traduce din rusă (blană sau palton gros din blană), fiindcă are un aspect pufos, în straturi proaspăt date prin răzătoare de legume, hering sărat și ou, care cu siguranță nu va lăsa indiferent nici un oaspete de la masa voastră de sărbătoare!

Ingrediente:

  • 1 pește hering sărat întreg, cu tot cu cap
  • 2 sfecle roșii fierte mai măricele
  • 5 ouă fierte tari
  • 3-4 cartofi fierți
  • aproximativ 250 gr maioneză de casă
  • 30-40 gr unt rece din congelator

Începe să gătești salata cu fierberea legumelor și ouălor. Cât timp fierb legumele și ouăle, curăță peștele hering sărat de oase, cap și de piele și tăie-l în bucăți mici.

Am observat de-a lungul timpului că gustul acestei salate depinde și de peștele sărat pe care îl foloseam. Cu fileu de hering nu iese așa gustos, cum cu pește sărat hering cu tot cu cap!

Mai departe, pregătește platoul unde vei asambla salata. Unge-l la bază cu puțină maioneză de casă.

Dă prin răzătoare cartoful și pune un strat de maioneză deasupra. Pentru a savura pe deplin gustul și aromele acestei salate, dar și pentru un aspect delicat și pufos, maioneza NU se va întinde cu lingura peste ingrediente, dar se va folosi un sac de bucătărie sau poche!

Aranjează în straturi heringul, sfecla roșie dată prin răzătoare și oul, iar între  straturi pune maioneză cu poche-ul.

Opțional, la final rade unt scos din congelator deasupra. El va da salatei nu doar frumusețe dar și un gust mai savuros!

Poftim la masă!

Dacă ți-a plăcut rețeta mea, arat-o și prietenilor tăi! Click LIKE & SHARE!

Dacă ai gătit această rețetă și vrei să o postezi pe rețelele de socializare, folosește hashtagul #diaskitchen Îți mulțumesc!

Cu drag, D.

| Dia’s Kitchen este titularul dreptului de autor juridic al materialelor de pe acest blog, care nu pot fi utilizate sau publicate, fără acordul scris al autorului |

print

Ți-a plăcut rețeta?

Faceți clic pentru a o evalua!

Rata medie 4.6 / 5. Număr de voturi: 9

Nu există voturi până acum! Fii primul care evaluează acest post.

Lasă un răspuns