Se spune că dacă îți dorești ceva foarte mult și cu adevărat, neapărat obții. Iar dacă crezi și îți repeți asta de câtevaișpe ori)), chiar se realizează … eu de mulți ani îmi tot spun că: “uite anul ăsta ajung în Italia”!
Vedeți că funcționează??

Am aterizat în aeroportul din orașul Bologna, într-o zi de octombrie ploioasă anul ăsta…dar pe mine ploaia nu mă sperie, fiindcă o iubesc! Călătoria mea în Bologna a fost posibilă la invitația ITA Bucarest pentru a participa ca delegat din partea companiei unde activez la Expoziția Internațională H2O ACCADUEO, BOLOGNA FIERRE.

Din start vă spun că am avut puțin timp la dispoziție ca să văd orașul, doar o zi, restul zilelor fiind implicată cu activități la BOLOGNA FIERRE. Din această cauză am puține poze cu facilitățile orașului. O să vedeți mai jos câteva …

Bologna este numit și orașul roșu, datorită fațadelor și acoperișurilor sale. Cel mai mult mi-au plăcut în Bologna faimoasele ei turnuri înalte și acei 36 km de portici (acele trotuare acoperite de pe lângă clădiri, pe care poți să te plimbi la nesfârșit că nu te mai plouă))) De aceea în Bologna chiar nu e o problemă dacă uiți umbrela acasă … mie în Chișinău cu siguranță mi-ar trebui portici, mereu uit umbrela pe undeva …

După cum puteți vedea, am văzut doar centrul orașului, care este unul istoric și țipător de vechi. În schimb am gustat Bologna la propriu și la figurat și vă spun că tare mai este delicioasă. Am avut ocazia în aceste zile de expoziție atâtea să degust, mmmm, nici nu știu cu ce să încep…fiindcă totul a fost super-delicios și apropo, nu am fost surprinsă de costuri prea mari.

Dacă mergeți în Bologna vă invit să degustați Pastele Bolognese la ele acasă … nemaipomenit de bune …le-am servit la un restaurant micuț, unde m-am simțit ca la cineva în vizită acasă – Trattoria dai Birichini.

Pasta Bolognese/ Paste bolognese

Un alt fel de paste, fiindcă ele sunt la ordinea zilei în Italia, pe care recomand să le încercați, fiindcă tot sunt în top acolo, sunt Tortellini Bolognezi, pe care am avut plăcerea să le degust într-un restaurant ceva mai mare, cu muzică LIVE și o atmosferă superbă. Este vorba despre CANTINA BENTIVOGLIO RISTORANTE CON JAZZ CLUB!

Mi-a plăcut foarte mult acolo, recomand, vedeți și voi!

Tortellini Bolognezi con il tartufo/ Tortelini boloneze cu trufe

Mai jos vedeți ceea ce înseamnă anti-pasta la italieni 🙂 (anti-pasta – adică ceva de ronțăit până la felul principal).

Porții mari, pofte mari! Chiar nu ai cum să te abții! Ești terminat! :)))

O altă chestie interesantă pe care am apucat să o văd este că în unele restaurante se practică servirea dintr-un cărucior mare cu mâncare, care îți lasă gura apă și rămâi șocat plăcut când îl vezi :))). Chelnerul se apropie cu acest cărucior la masă și te servește cu ce alegi tu de acolo, mi-a plăcut tare această chestie, e altfel, e cool, îți dă posibilitatea să vezi ce alegi pe viu. Vedeți în pozele și video-ul de mai jos. Vreau să vă zic că avem de învățat multă amabilitate de la italieni!

Uite așa a fost călătoria mea în Bologna, de unde am venit inspirată să mă apuc de gătit tot felul de tortellini.

Am fost cazată la Hotelul Internazionale, un hotel foarte drăguț și ok, chiar în centrul Bologniei.

Vă pup și vă iubesc!

Pe curând. Până la o nouă călătorie! 🙂

Cu drag, Diana

print

Ți-a plăcut rețeta?

Faceți clic pentru a o evalua!

Rata medie 5 / 5. Număr de voturi: 3

Nu există voturi până acum! Fii primul care evaluează acest post.

Lasă un răspuns