Dulciuri, Vezi tot ce am gatit

Panna cotta cu jeleu de portocale

Panna Cotta este un desert italian, fin și cremos preparat din smântână dulce, nefermentată, aromatizată cu diferite arome la alegere. Se traduce din italiană ca “smântână coaptă” și se gătește foarte ușor. Dacă alegeți să aromatizați panna cotta cu vanilie, ideal ar fi să folosiți o păstaie de vanilie, însă dacă nu o aveți la moment, vă recomand esența de vanilie de la Dr. Oetker. Și fiindcă iubesc citricile, pe lângă vanilie am ales să aromatizez panna cotta cu portocala. Încercați și voi!

INGREDIENTE:

MOD DE PREPARARE:

  1. Se prepară un plic de jeleu de portocală conform instrucțiunilor de pe ambalaj și se toarnă în paharele puse în poziție înclinată. La dorință se pune în pahare și felii de portocală tăiate mai mărunt.

2. După ce s-a întărit stratul de jeleu de portocală, se pregătește panna cotta. Se dizolvă un plic gelatină (10 gr.) albă mărunțită Dr. oetker în puțină apă rece și se lasă la hidratat.

3. Se pune smântâna dulce într-o cratiță. Se adaugă zahărul, coaja de la o portocală și de la o lâmăie și puțină esență de vanilie. (Aveți grijă să spălați foarte bine portocalele înainte de a rade coaja de pe ele cu bicarbonat de sodiu și apă călduță, nu fierbinte, pentru a spăla pe cât posibil substanțele cu care au fost prelucrate. Ideal ar fi să aveți niște citrice Bio). Se Amestecă totul și la foc mediu se aduce smântâna la punctul de fierbere. Se oprește focul și se lasă la răcorit 3-4 minute.

4. Apoi se adaugă gelatina hidratată, se amestecă bine cu telul până se dizolvă.

5. Se toarnă panna cotta în pahare, în poziție înclinată inversă și se dau la frigider pentru câteva ore sau peste noapte.

6. După ce panna cotta s-a întărit, se ornează cu felii de portocală și se servește cu drag!

Vă învit să vedeți și LIVE-ul de pe pagina mea de Facebook, unde am gătit Panna cotta cu jeleu Dr. Oetker de căpșuni.

Duminicile pot fi atat de frumoase cu un desert fin si delicios😊 PANNA COTTA un desert simplu, usor de preparat si delicios ❤️ pe care l-am pregatit in parteneriat cu #jeleuridroetkerMD #droetkerINGREDIENTE REȚETĂ:- 500 ML SMÂNTÂNĂ DULCE – 3-4 LINGURI ZAHĂR – 1 LĂMÂIE – 1 PORTOCALĂ – 1 PLIC GELATINĂ ALBĂ MĂRUȚITĂ DR.OETKER – 1 ESENȚĂ DE VANILIE DR. OETKER- 1 PLIC JELEU DR OETKER CĂPȘUNIMOD DE PREPARARE:1. SE DIZOLVĂ UN PLIC GELATINĂ (10 GR.) ALBĂ MĂRUNȚITĂ DR. OETKER ÎN PUȚINĂ APĂ RECE ȘI SE LASĂ LA HIDRATAT.2. SE PUNE SMÂNTÂNA DULCE ÎNTR-O CRATIȚĂ. SE ADAUGĂ ZAHĂRUL, COAJA DE LA O PORTOCALĂ ȘI DE LA O LÂMĂIE ȘI PUȚINĂ ESENȚĂ DE VANILIE. SE AMESTECĂ TOTUL ȘI LA FOC MEDIU SE ADUCE SMÂNTÂNA LA PUNCTUL DE FIERBERE. SE OPREȘTE FOCUL ȘI SE LASĂ LA RĂCORIT 3-4 MINUTE.3. APOI SE ADAUGĂ GELATINA HIDRATATĂ, SE AMESTECĂ BINE CU TELUL PÂNĂ SE DIZOLVĂ.4. SE TOARNĂ PANNA COTTA ÎN PAHARE ȘI SE DAU LA FRIGIDER PENTRU CÂTEVA ORE SAU PESTE NOAPTE.5. DUPĂ CE PANNA COTTA S-A ÎNTĂRIT, SE PREPARĂ UN PLIC DE JELEU DE CĂPȘUNI, CONFORM INSTRUCȚIUNILOR DE PE AMBALAJ ȘI SE TOARNĂ PESTE PANNA COTTA (SAU INVERS). SE PUN DIN NOU PAHARELE LA FRIGIDER PENTRU MINIM 3-4 ORE.6. SE ORNEAZĂ CU CĂPȘUNI ȘI SE SERVEȘTE CU DRAG!

Posted by Dia's Kitchen on Sunday, 7 October 2018

Această rețetă am preparat-o în parteneriat cu DR. OETKER, iar pe această cale, îi mulțumesc pentru colaborare!!!

Dacă ți-a plăcut rețeta mea, arat-o și prietenilor tăi! Click LIKE & SHARE!

Dacă ai gătit această rețetă și vrei să o postezi pe rețelele de socializare, folosește hashtagul #diaskitchen Îți mulțumesc!

| Dia’s Kitchen este titularul dreptului de autor juridic al materialelor de pe acest blog, care nu pot fi utilizate sau publicate, fără acordul scris al autorului |

print
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *