De fiecare dată când servesc acest tip de salată mă gândesc că “nu am nevoie de carne”! Doresc cu timpul să exclud carnea din alimentație, care este un aliment foarte greu pentru digestie. Organismului uman îi trebuie o cantitate foarte mare de energie ca să digere carnea, dar dacă mai este și combinată incorect cu alte alimente grele, precum cartoful sau pastele, e și mai anevoios.

Pentru comparație, o legumă se digeră în stomac 30 min – 1 oră (în dependență cu ce este servită), pe când carnea, poate poposi în stomac pînă la 7-8 ore. De aici somnolență, oboseală, indigestie, migrene, constipații și balonări. Eu am redus consumul de carne în mediu la 1-2 ori pe săptămână, dar vreau să obțin cu timpul mai mult de atât.

Salata care v-o prezint astăzi este foarte simplă, dar foarte gustoasă. Este preparată doar din sfeclă roșie, cartof și morcov fiert, asezonat totul cu ceapă, usturoi și ardei gras, călite sănătos (adică nu prăjite, ci sotate cu apă și ulei de măsline 1:1 sub capac la temperatură medie/joasă). Pentru culoare și gust bun, am rupt în salată frunze proaspete de pătrunjel! Puteți pune și cozi de ceapă verde la dorință!

S-a primit o salată colorată și bună, ușoară și perfectă pentru o cină de la ora 18.00, care nu va da batai de cap nici stomacului și nici stării voastre de bine!

Dacă ți-a plăcut rețeta mea, arat-o și prietenilor tăi! Click LIKE & SHARE!

Dacă ai gătit această rețetă și vrei să o postezi pe rețelele de socializare, folosește hashtagul #diaskitchen Îți mulțumesc!

Cu drag, D.

| Dia’s Kitchen este titularul dreptului de autor juridic al materialelor de pe acest blog, care nu pot fi utilizate sau publicate, fără acordul scris al autorului |

print

Ți-a plăcut rețeta?

Faceți clic pentru a o evalua!

Rata medie 3.7 / 5. Număr de voturi: 6

Nu există voturi până acum! Fii primul care evaluează acest post.

Lasă un răspuns