Nu e nevoie să fii mare expert în domeniul nutriționismului, ca să îți dai seama despre beneficiile fructelor și legumelor consumate în stare crudă. De când am început să mă informez despre faptul că și alimentația are regulile ei, am aflat că nouă ne lipsește în totalitate “educația alimentară”. Mai ales nouă moldovenilor (dacă nu sunteți de acord cu mine, amintiți-vă de mesele de sărbători la moldoveni și câte alimente de tot felul conțin ele).

Noi suntem oameni, indivizi, cu propriile păreri, principii de viață, deprinderi și fiecare tindem să ne agățam de ele și sfătuim la tot pasul că uite: Așa este cel mai bine fă și tu așa!!!

De fapt, regulile sunt mult mai simple decât le credem noi și ele constau în faptul că ceea ce băgăm în noi – aia și suntem! Un lucru demn de știut este și faptul că tot ce băgăm în noi, mai trebuie să și iasă, iar pentru asta avem nevoie de un sistem digestiv sănătos, energic și în armonie cu noi înșine.

Eu nu vă îndemn la nici un curent fiindcă în ultimul timp există multe tendințe și curente precum, vegetarianism, veganism, raw-veganism etc., care după părerea mea duc un pic în extreme. Nu vă îndemn la nici o dietă cu crudități (de fapt, după numeroase studii, s-a constatat că Dietele îngrașă!) Pentru mine, secretul este în dozarea mâncării, alegerea corectă a alimentelor sănătoase (pe cât posibil) pentru fiecare individ în parte. Eu cred că o dozare corectă a alimentelor și însușirea unei “educații alimentare” (care vă face bine propriului corp), reprezintă cheia succesului în a avea un organism sănătos și plin de energie. De asemenea, nu uitați și de dragoste, de bunătate și de compasiune pentru tot ce vă înconjoară, fiindcă ce e în capul nostru, este și în acțiunile noastre. Ce și cum gândim – ne formează calea vieții!

Dar ca să nu lungesc mult subiectul ăsta, pe care poate unii îl consideră controversat, o să mă refer mai departe la beneficiile crudităților, care trebuie să fie prezente în mesele noastre de zi cu zi într-o proporție de minim 60 – 70 % pentru a ne simți bine, pentru a fi energici și sănătoși, dar și pentru a nu avea probleme cu kg în plus.

Eu ador să gătesc aceste salate și să le servesc la o singura masă. Vedeți în poză cât de frumoase se primesc?

Fiindcă sunt atât de încrezută în beneficiile lor, considerați că vă destăinui un secret de aur acum, iar după ce vă veți simți plăcut și bine în propriul corp, să îmi trimiteți un gând bun de mulțumire! De altceva nu am nevoie, doar să transmit mai departe un sfat bun și folositor!

De multe ori servesc un bol de astfel de salată la o singură masă, de exemplu la cină sau prânz, să vedeți voi cât de bine ma simt eu după aia?!!

Iată mai jos beneficiile salatelor din crudități:

  • Obiceiul de a mânca zilnic alimente crude, ne aduce la pachet o sănătate generală bună pe termen lung;
  • Consumul de alimente crude, ne face mai frumoși;
  • Pierdem în greutate;
  • Întărim sistemul imunitar;
  • Ne alimentăm celulele cu oxigen, într-un mediu bine oxigenat, nu se dezvoltă bolile;
  • Ne umplem cu energie;
  • Evităm răcelile și infecțiile de sezon, etc.

Eu fac aceste salate din legume de sezon, fiindcă doar așa, beneficiem de toate valorile nutriționale ale lor. Vara le fac din roșii, castraveți, ardei grași, dovlecei etc. și multe verdețuri, iarna în schimb folosesc multe rădăcinoase, ca de exemplu, sfeclă roșie, morcov, țelină, conopidă, varză, ridiche etc. Dați totul prin răzătoare, stropiți cu zeamă de lămâie, ulei de măsline, sare și presărați peste salată semințe de floarea soarelui, dovleac sau susan în stare proaspătă sau încălzite nițel pe tigaie, pentru a da un plus de arome salatei. Nu uit niciodată de verdețuri, care sunt adevărate comori pentru celulele noastre sangvine, alimentându-le cu oxigen.

Pe lângă faptul ca veți obține o salată colorată, veți rămâne plăcut surprinși de gust, de care eu m-am îndrăgostit din prima. Dacă doriți ceva și mai savuros, pregătiți un sos pentru salatele de crudități din: 1 avocado, ulei de măsline, zeamă de lămâie sare și piper după gust, amestecați totul și mâncați cu plăcere. Nu uitați să și mestecați )))

Să fiți cu toții sănătoși și nu uitați, nu există boli și anxietate, există alimentație incorectă și minte încărcată cu tot felul de deșeuri! Soluția e – să dăm toate astea la o parte! 

Cu drag, D.

Notă! Aceste informații sunt cu titlu informativ și nu reprezintă un sfat medical. Dia’s Kitchen este titularul dreptului de autor juridic al materialelor de pe acest blog care nu pot fi utilizate sau publicate, fără acordul scris al autorului.

print

Ți-a plăcut rețeta?

Faceți clic pentru a o evalua!

Rata medie 5 / 5. Număr de voturi: 3

Nu există voturi până acum! Fii primul care evaluează acest post.

Lasă un răspuns