Dejunuri, Vezi tot ce am gatit, DIA'S CAFFE, Educatie alimentara

Câte ceva util despre cafea …

Buna prieteni,
Hai sa discutam puțin despre CAFEA! Acea licoare parfumată, de care este îndrăgostită, atâta lume pe planeta asta …

Câte ceva util despre cafea …

Cineva o iubeste si este dependent de ea, cineva nici nu a gustat-o vreodată, iar discutii pe teme de genul PRO/CONTRA CONSUMULUI DE CAFEA, cred că sunt o mie 😊☕ ️Eu vă invit să aflați parerea mea personală despre acest bob mic, aromat și atât de controversat.

Câte ceva util despre cafea …

Eu sunt “dependentă” de cafea (capucino iubesc mai mult, fiindcă nu îmi place cafeaua tare) din următoarele motive:
☕️ Incep prin a spune că eu nu consum mai mult decât o ceașcă de cafea naturală pe zi (sau două cești mici). Știu despre efectele cafelei asupra organismului, știu că provoacă DEPENDENȚĂ (…și încă din aia mare :-), știu că afectează sistemul circulator și cardiac, însă eu cred că consumată în cantități mici, cafeaua NU dăunează persoanelor sănătoase. Mă refer la cafeaua naturală, proaspăt râșnită din boabe naturale!

ATENȚIE! CAFEAUA SOLUBILĂ E DĂUNĂTOARE PENTRU ORGANISM!

Cafeaua solubilă, conține doar 10% cafea și aceea de proastă calitate, restul componentelor fiind coloranți, acizi și arome artificiale. Dacă consumi des cafeaua instant, poți forma pietre la rinichi și avea probleme grave cu stomacul. Ea afectează foarte tare metabolismul și duce la formarea celulitei. Așa că eu vă îndemn să renunțați la obiceiul de a consuma cafeaua solubilă de orice tip, calitate și preț!

Câte ceva util despre cafea …

☕️  Cafeaua BUNĂ e recomandată persoanelor cu tensiunea joasă și celor care au probleme de dischinezie a vezicii biliare “boala vezicii leneșe” (de exemplu, ca mine 🙂 fiindcă este un STIMULATOR HEPATIC natural foarte bun. Atenție însă ca ea nu este recomandată persoanelor care au probleme gastrice, circulatorii, cardiace și femeilor însărcinate.

☕️ De asemenea, e bine să știți că cel mai sănătos mod de a prepara cafeaua este la filtru (aparatele de cafea) și nu fiartă la ibric. În filtru, apa sub presiune ridicată trece rapid prin cafeaua măcinată mărunt, cu care intră în contact foarte puţin timp.

Câte ceva util despre cafea …

☕️ Îmi place mirosul de cafea. E unica aroma de care nu mă satur niciodată, fie ca e acasă, în oficiu sau pe stradă. A-ți obsevat cât de plăcut vă simțiți când treceți pe lângă o rulotă unde se face cafea?
☕️ O ceașcă de cafea, arată într-un anume fel, e pufoasă, colorată cald și e infectă, odată văzută la cineva, vrei și tu😊☕

Câte ceva util despre cafea …

️☕️ Cafeaua și mirosul ei are o energie aparte, care relaxează, oferă senzația de confort și te face să te simți așa de cozy 😊🥰

Câte ceva util despre cafea …

☕️ ADOR SĂ FAC POZE la cești cu cafea sau să le privesc pe pinterest😍

Câte ceva util despre cafea …

Sper că ți-a fost util articolul de astăzi!
📍Dar tu, de ce consumi cafea?
📍Ce crezi despre consumul de cafea?
📍Câte cafele pe zi consumi?
Te aștept în comentarii să aflu parerea ta! Dia. 🙂

Notă! Aceste informații sunt cu titlu informativ și nu reprezintă un sfat medical. Dia’s Kitchen este titularul dreptului de autor juridic al materialelor de pe acest blog care nu pot fi utilizate sau publicate, fără acordul scris al autorului.

fotocredit: pinterest.com

print

Ți-a plăcut rețeta?

Faceți clic pentru a o evalua!

Rata medie 4.1 / 5. Număr de voturi: 7

Lasă un răspuns